Ordet vinäger kommer från franskans vin aigre, d.v.s surt vin. Vinäger är en sur vätska som uppstår när etanolen i alkohol-haltiga drycker oxideras dvs blandas med syret i luften. Vin blir till vinäger på 2-4 veckor. Vinäger används i matlagning exempelvis till salladsdressing eller vid inläggning. Vinäger ingår även i ketchup, majonnäs och även vid framställning av ost.
Hos The House of Taste finns många olika vinäger i olika smaker men såklart även naturell rödvins- och vitvinsvinäger. Här finns även vinäger med smak av dragon, lavendel, basilika, shalottenlök mfl sorter!
Vi erbjuder även ett stort utbud av smaksatta vinäger på lösvikt. Du kan smaka dig fram bland ca 15 olika sorter, bl.a. granatäpplevinäger, tranbärsvinäger, hjortronvinäger, champagnevinäger mfl.
Vinäger är naturligt desinficerande och tar död på såväl mögel som baciller. Den hjälper dessutom till att
återställa PH-balansen i kroppen. Vinäger innehåller välgörande mineraler och antioxidanter.