1004_mediterrane-grissini-1536x1152.jpeg

Grissini

Grissini eller brödpinnar som vi kanske säger oftare, är just bröd bakat i form av just en pinne. Vanligast är att de är bakade på mjöl och olivolja vilket innebär att de är vegetariska.

Grissini är gott att ha till ost & charkbrickan för att doppa i pesto eller tapenad. Likväl gott att tugga på bara som de är till maten, i soppan eller i någon typ av oströra t.ex. fetaostkräm eller getostkräm, guacamole el dyl.

Grissini finns både klassiska, utan smaktillsats, men så finns de även med smak och du kan köpa dem korta eller långa. De långa kan du med fördel snurra en skiva prosciutto på i ena änden och kanske har du brett på en god röra/kräm på prosciutton först!

Det finns även smaksatta grissini. Hos The House of Taste finns korta grissini med smak av vitlök/persilja, tomat/basilika eller pesto/parmesan. Hur goda som helst att ha som snacks eller till maten! Alla bakade i Italien och riktigt goda, våra storsäljare!

Tillverkning

Druvorna får torka på rankan och sedan på träspaljéer, sedan kokas den färska druvmusten långsamt i över 24 timmar tills den reduceras till en femtedel av sin ursprungliga volym. Därefter tappas den på ekfat och lagras i över 4 år för att smakerna ska utveckla alla aromer och ge fyllighet, sötma och syra. Inga tillsatser såsom konserveringsmedel, färgämnen eller socker tillsätts utan den är helt naturlig och rik polyfenoler (naturliga antioxidanter) och är utmärkt för vår hälsa och välbefinnande! Hos The House of Taste hittar du Vincotto från världens äldsta producent Gianni Calogiuri. Det unika med Familjen Calogiuri är att deras traditionella recept har hållits hemliga och noga bevakats av familjen. Faktum är att familjen är en av de äldsta familjerna som finns i provinsen Lecce i dokument sedan 1500-talet.

Urpsrung

Svart vitlök är väldigt populärt i det asiatiska köket, framförallt i Japan. Ursprunget sägs vara en Japansk forskare som ville komma bort från den vanliga vitlökens starka lukt. Han provade då att röka vitlöken långsamt i några timmar vilket resulterade i den svarta vitlöken.

Användningsområden

Svarta vitlöksklyftor kan du hacka i mindre bitar och strö i t.ex. en sallad, i pastan eller med andra grönsaker. Mosa den och koka ner i gryta eller sås eller blanda med andra kryddor, olivolja och vinäger till en god marinad. Den svarta vitlöken gör att maträtten blir fylligare och får en djupare smak. Hos The House of Taste erbjuds svart vitlök i olika former. Här finns skalade vitlöksklyftor, ketchup och vinäger med svart vitlök, Allioli till topping av grillat samt som topping/dipp till hamburgaren. Här finns även en underbar slät kräm tillverkad av svart vitlök!