Patats Bravas är en traditionell spansk örtkryddmix med tomater, chili och vitlök. Serveras på de flesta tapasrestauranger till små kokta salta potatisar och såklart till alla andra små goda tapasrätter.
Blanda ca 1 msk av den torra kryddmixen med ca 2 dl yoghurt, gräddfil eller creme fraiche. Smaka av och känn efter så du får exakt den styrka du själv önskar. Låt den gärna stå en kvart så smaken sätter sig. Är den för stark blanda ner mer yoghurt eller tvärtom mer krydda.
Blanda de torra örterna med äggstanning till omelett eller paj som extra smaksättning.
Blanda köttfärs med ägg, ströbröd och Patatas Bravas, rulla runda små köttbullar och stek dem. Servera köttbullarna i en tomatsås smaksatt med lök, vitlök och sherryvinäger. Värm allt tillsammans några minuter och du har en riktig spansk Albondigas, dvs spanska köttbullar i tomatsås!