-
Olivolja Leggero 500ml
419kr
Showing 181–192 of 334 results
Nduja är en mjuk och bredbar salami med mycket krydda, en Kalabresisk specialitet som finns både i charkdisken och på burk. Just denna är på burk och blir lite lättare att hantera och förvara. Ta på en bit bröd till förrätt, eller använd tillsammans med kött eller fyll en liten paprika och ha som antipasti.
Nduja har sitt urpsrung i Kalabrien i staden Spiligna i Italien.
Olivolja Equilibrao DOP, ursprungsklassad olivolja från Chianti Classico distriktet i Florens, Toskana. En härligt fruktig olivolja med doft och smak av omogna gröna tomater och en lättsam örtig avslutning. Denna olivolja passar till det mesta; ringla på ugnsrostade grönsaker, grönsallader och pastarätter. Prova den på en räkcocktail med granatäpplebalsam och lite flingsalt!
Blanda med vår goda vita balsamvinäger från Acetaia Giusti, supergott!
Olivoljan Leggero från Chianti Classico distriktet i Florens, Toskana är en mycket fin och len olivolja med mjuka fruktiga toner. Perfekt för dig som är nybörjare i olivoljevärlden! Den har en lättsam smak med toner av persilja. Använd till grönsallader, en Caprese med tomat, mozarella och några basilikablad så har du en välbalanserad rätt framför dig att njuta av. Prova den på en räkcocktail med granatäpplebalsamico och lite flingsalt, underbart! Funkar såklart att doppa bröd i till ost och charkbrickan.
Eller blanda med vår goda vita balsamvinäger från Acetaia Giusti, supergott!
Denna olivolja är tillverkad av den populära olivsorten Arbequina som ger en lättsam mjuk och len smak. I doften finner du en härlig kombination av nötter och kvisttomater. Det är med stolthet vi säljer denna olivolja i butiken då vi är med och stöttar ett EU-projekt som syftar på att stödja unga kvinnor som olivoljeproducenter. Maria Miró har ärvt sin morfars olivfarm (född 1948) och hon producerar endast 3000 flaskor per år!
Den här olivoljan passar dig som inte vill att smaken av olivolja inte ska ta över i dina maträtter. Perfekt att göra ex. majonnäs på.
Olivolja på Picual olivsort från årets första skörd och endast 3000 flaskor per år tillverkas! Olivsorten är känd för att ge en intensiv smak på olivoljan. Precis så är denna olivolja, intensiv med gröna gräsiga toner och pepprig. Nästan så den är sträv i munnen. Inget för en nybörjare av olivolja. För egen del är det min favorit, älskar denna intensitet och pepprighet! En olivolja med attityd kan man säga om denna.
Prisbelönt olivolja och PDO certifierad olivolja från Kalamata regionen i Grekland. Olivoljan har en lätt kryddig smak och en helt underbar arom! Fantastisk att ringla över en tomat-/mozarella sallad eller nykokt sparris med lufttorkad skinka. Dippa ett gott bröd i den med lite flingsalt bredvid eller varför inte en klassisk grekisk sallad med Kalamataoliver producerade på samma gård!
Olivolja från Kalamata regionen, Grekland. Olivoljan är tillverkad av den klassiska koroneikioliven. Mjuk, fin och smakrik med toner av mandel och ruccola avslutningen, Ursprungsklassad!
En fantastiskt mjuk och len olivolja med tydlig smak av olivsorten Taggiasca, som ger nötiga toner, mycket god ihop med tex en Vincotto hallon eller en lagrad balsamvinäger. Går även bra att kombinera med apelsinbalsamico, vilket är speciellt gott till maträtter med broccoli, blomkål och brysselkål.
Olivolja med apelsinsmak passar till allt; sallader, fisk, kyckling, skaldjur etc. Perfekt att alltid ha på bordet lätt tillhands att ringla över maten på tallriken.
Olivoljan har en jättefin smak av apelsin och du kan även ringla den över glass och fruktsallader! Blanda den med granatäpplevinäger och servera till ugnsrostade eller färska morötter med en getost eller fetaost som har bra med sälta.
OBS! Till denna produkt väljer/köper du till en flaska under fliken övrigt.
Olivolja med smak av Apelsin passar till alla sallader, fisk, kyckling, skaldjur etc. Perfekt att alltid ha på bordet lätt tillhands att ringla över maten på tallriken. Blanda med granatäpplevinäger och ringla över morätterna – riktig superkombo! Saffran, apelsin, granatäpple och pistage är superkombo till alla sallader, fisk, grönsaker.
Olivolja med basilikasmak passar till allt; sallader, fisk, kyckling, skaldjur, ugnsrostade grönsaker, tomat-&mozarella sallad etc. Perfekt att alltid ha på bordet lätt tillhands att ringla över maten på tallriken.
Olivoljan har en jättefin smak av basilika! Blanda den gärna med tranbärsvinäger till en god fruktig vinegrette!
OBS! Till denna produkt väljer/köper du till en flaska under fliken övrigt.
Olivolja med smak av Basilika passar till alla sallader och grönsaker! Ringla över en pastarätt eller en Caprese med tomater och mozarella. perfekt att blanda med jordgubbsvinäger eller tranbärsvinäger till en vinegrette.
No products in the cart.