-
Olivolja Leggero 500ml
419kr -
Olivolja Alberti – 500ml
399kr
Showing 169–180 of 315 results
En väldigt god olja med smak av chili, vitlök och timjan som passar till mesta; potatis-/pasta sallader, fisk, kyckling, skaldjur, etc. Perfekt att alltid ha på bordet lätt tillhands att ringla över maten på tallriken.
Oljan har en mild smak av chili med toner av vitlök och timjan. Passar perfekt till rotsaker i ugnen!
Perfekt Tacokryddmix! Använd cirka 1 msk till 500g köttfärs. Eller varför inte prova den på kyckling!
Användning: Strö rubben över köttet, linda in i folie. Låt stå minst 1 timme innan det är dags för grillen!
Passar till: Fläsk, Grönsaker, Kyckling
Mix av oliver av sorterna Belle di Cerignola, Nocellara och Leccino. Samtliga med kärna, underbart i en sallad eller lägg upp i en skål och strö citronzest över och lite färska örter med god olivolja och balsamico! Ljuvligt och har du dessutom lite Labneh till slutar du inte äta!
En mycket god naturell glaze du kan använda till det mesta; ostbrickan, pensla på kött eller kyckling vid grillning, använd på dessert såsom glass eller på färska bär eller ringla på sallader och grönsaker! Den är söt och trögflytande. Tillverkad av Acetaia Giusti som är världens äldsta producent av balsamvinäger. Företaget grundades redan 1605 och är ännu efter 17 generationer i samma familjs ägo!
Nduja är en mjuk och bredbar salami med mycket krydda, en Kalabresisk specialitet som finns både i charkdisken och på burk. Just denna är på burk och blir lite lättare att hantera och förvara. Ta på en bit bröd till förrätt, eller använd tillsammans med kött eller fyll en liten paprika och ha som antipasti.
Nduja har sitt urpsrung i Kalabrien i staden Spiligna i Italien.
Olivolja Equilibrao DOP, ursprungsklassad olivolja från Chianti Classico distriktet i Florens, Toskana. En härligt fruktig olivolja med doft och smak av omogna gröna tomater och en lättsam örtig avslutning. Denna olivolja passar till det mesta; ringla på ugnsrostade grönsaker, grönsallader och pastarätter. Prova den på en räkcocktail med granatäpplebalsam och lite flingsalt!
Blanda med vår goda vita balsamvinäger från Acetaia Giusti, supergott!
Olivoljan Leggero från Chianti Classico distriktet i Florens, Toskana är en mycket fin och len olivolja med mjuka fruktiga toner. Perfekt för dig som är nybörjare i olivoljevärlden! Den har en lättsam smak med toner av persilja. Använd till grönsallader, en Caprese med tomat, mozarella och några basilikablad så har du en välbalanserad rätt framför dig att njuta av. Prova den på en räkcocktail med granatäpplebalsamico och lite flingsalt, underbart! Funkar såklart att doppa bröd i till ost och charkbrickan.
Eller blanda med vår goda vita balsamvinäger från Acetaia Giusti, supergott!
Denna olivolja är tillverkad av den populära olivsorten Arbequina som ger en lättsam mjuk och len smak. I doften finner du en härlig kombination av nötter och kvisttomater. Det är med stolthet vi säljer denna olivolja i butiken då vi är med och stöttar ett EU-projekt som syftar på att stödja unga kvinnor som olivoljeproducenter. Maria Miró har ärvt sin morfars olivfarm (född 1948) och hon producerar endast 3000 flaskor per år!
Den här olivoljan passar dig som inte vill att smaken av olivolja inte ska ta över i dina maträtter. Perfekt att göra ex. majonnäs på.
Olivolja på Picual olivsort från årets första skörd och endast 3000 flaskor per år tillverkas! Olivsorten är känd för att ge en intensiv smak på olivoljan. Precis så är denna olivolja, intensiv med gröna gräsiga toner och pepprig. Nästan så den är sträv i munnen. Inget för en nybörjare av olivolja. För egen del är det min favorit, älskar denna intensitet och pepprighet! En olivolja med attityd kan man säga om denna.
Prisbelönt olivolja och PDO certifierad olivolja från Kalamata regionen i Grekland. Olivoljan har en lätt kryddig smak och en helt underbar arom! Fantastisk att ringla över en tomat-/mozarella sallad eller nykokt sparris med lufttorkad skinka. Dippa ett gott bröd i den med lite flingsalt bredvid eller varför inte en klassisk grekisk sallad med Kalamataoliver producerade på samma gård!
Olivolja från Kalamata regionen, Grekland. Olivoljan är tillverkad av den klassiska koroneikioliven. Mjuk, fin och smakrik med toner av mandel och ruccola avslutningen, Ursprungsklassad!
En fantastiskt mjuk och len olivolja med tydlig smak av olivsorten Taggiasca, som ger nötiga toner, mycket god ihop med tex en Vincotto hallon eller en lagrad balsamvinäger. Går även bra att kombinera med apelsinbalsamico, vilket är speciellt gott till maträtter med broccoli, blomkål och brysselkål.
No products in the cart.