Tips om Pistage

Pistage

Pistage är supernyttigt! Rik på B1, B3, B6 och E-vitamin, Omega 9, Kalcium, Koppar, Mangan, Kalium, Järn, Zink, Magnesium, Protein, Fett och Fibrer. Pistage ger återhämtning vid stress, lugnar nervsystemet samtidigt som den ökar kroppens förbränning. Pistage stärker muskler, syresätter celler, ger friskare ögon och blod. Pistage stärker immunförsvaret samt hjärta och kärl samt verkar även anti-aging på din hy!

Vad är pistage?

Pistage är ett träd eller en buske som tillhör släktet stenfrukter. Det innebär att nötallergiker sällan är känsliga för pistage. Är man däremot känslig för stenfrukter ska man undvika pistage. Nya träd ger frukt först efter ca 8 år och då endast ca 2 kg/buske. Sen växer busken i ca 90 år till och ger som mest ca 50kg/buske. Pistage växer på ca 1000m höjd och världens finaste pistage anses växa på Sicilien, i den lilla staden Bronté belägen på sluttningarna till vulkanen Etna. Vulkanens mineralrika jord samt de stora temperaturskillnaderna mellan dag och natt ger pistagen extra mycket färg och smak. Hos The House of Taste säljer vi färsk pistage från Bronté på lösvikt!