0

Om Vincotto

~ Tips ~

Information om Vincotto

Vincotto

Vincotto kallas ibland för ”falsk balsamvinäger”! Vincotto används på samma sätt som en
fin balsamvinäger och har samma söta syrliga och fruktiga smak. Ringla över salladen,
använd till ost-/charkbrickan, droppa i såser och grytor eller använd till dessert såsom
glass, frukt och bär! Vincotto finns med olika smaker såsom, fikon, hallon, apelsin/choklad,
blåbär och vilda bär (skogsbär).

Vincotto har sitt ursprung i södra Italien, Apulien och man använder endast druvsorterna
Malvasia och Negroamaro. Vid tillverkning av ursprungsklassad balsamvinäger används
Trebbiano och Lambrusco.

Vincotto betecknas av dagens stora internationella kockar som en sötsyrlig och
sammetslen krydda med subtila och harmoniska aromer av kryddor, vindruvor och
plommon.

Tillverkning

Druvorna får torka på rankan och sedan på träspaljéer, sedan kokas den färska druvmusten långsamt i över 24 timmar tills den reduceras till en femtedel av sin ursprungliga volym. Därefter tappas den på ekfat och lagras i över 4 år för att smakerna ska utveckla alla aromer och ge fyllighet, sötma och syra. Inga tillsatser såsom konserveringsmedel, färgämnen eller socker tillsätts utan den är helt naturlig och rik polyfenoler (naturliga antioxidanter) och är utmärkt för vår hälsa och välbefinnande! Hos The House of Taste hittar du Vincotto från världens äldsta producent Gianni Calogiuri. Det unika med Familjen Calogiuri är att deras traditionella recept har hållits hemliga och noga bevakats av familjen. Faktum är att familjen är en av de äldsta familjerna som finns i provinsen Lecce i dokument sedan 1500-talet.
Varukorg

No products in the cart.