– ringla över olika sallader t.ex. en grönsallad, en fruktsallad eller en sallad med olika grönsaker
– ringla över ugnsrostade grönsaker t.ex. potatis, lök, morötter etc. Avsluta med att strö över lite flingsalt
– olivolja med Apelsinsmak ringlar du över vaniljglass och strör över lite flingsalt, perfekt dessert!
– dippa bröd i en olivolja av riktigt bra kvalitet, mycket gott!
– använd till marinad för fisk, kyckling eller kött
– blanda två delar olivolja med en del vinäger så får du en fantastiskt god vinegrette att ringla över salladen
– marinera frukt i en olivolja smaksatt med apelsin eller citron t.ex.
– blanda ut lite olivolja i yoghurt så får du enkelt och snabbt en kall sås
– ringla över en nygräddad gratäng med t.ex. potatis, blomkål eller broccoli
– blanda en örtig olivolja med nygjort potatismos
– ringla olivoljan över nykokt pasta
– droppa lite olivolja i en soppa t.ex. olivolja Basilika i tomatsoppan, olivolja vit tryffel i svampsoppa etc – smaksätt vaniljsåsen med olivolja vit tryffel och servera med färska hallon eller en nygräddad hallonkaka
– ringla olivolja över nykokt risotto
– linda nykokt grön sparris i en parmaskinka, ringla över olivolja vit tryffel, avsluta med flingsalt
– hallon och vit tryffel är en smaksensation så gör en vinegrette av dessa båda och ringla över nystekta pilgrimsmusslor, otroligt gott!