Tillverkad av färsk frukt som odlats av Cosmoveda på Sri Lanka.
Tamarind kallas även för indisk dadel och är en oumbärlig ingrediens i det afrikanska och asiatiska köket. Tamarind är en söt syrlig frukt som växer på träd i Asien och Centra-&Sydamerika och därmed en vanlig ingrediens i rätter från dessa områden och ger den typiska söt syliga smak i speciellt den asiatisk mat. Tamarind är en vanlig ingrediens i grillsåser, i Worcestersås och Adobosåser.
En fantastiskt god kryddmix att smaksätta såser & grytor med, breda på en brödbit och sätta i ugnen, pizzabotten eller blanda ut med creme fraiche till en god kall röra.
Sväll de torra örterna i varmt vatten och tillsätt sedan olivolja. Ett blad med tips och idéer medföljer.
Den färska Grönpepparn skördas mellan Januari- Mars. En fräsch härlig peppar med mjuka pepparkorn och stark smak. Grönpeppar KHMER Kampot kan med fördel användas i sås både som komplement till färdigsåser.